Novosti

općinske, Hrvatska, zanimljivosti...

ONLINE - ANKETA

 

P O Z I V

POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA

ZA ISKAZ INTERESA ZA NAVODNJAVANJE POLJOPRIVREDNIH POVRŠINA

U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI

PUTEM JAVNIH SUSTAVA NAVODNJAVANJA

 

Poštovane poljoprivrednice i poljoprivrednici,

 

U cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje na svome području Karlovačka županija, u suradnji sa Hrvatskim vodama, planira pokrenuti projekt izgradnje javnih sustava navodnjavanja. Javni sustavi navodnjavanja podrazumijevaju sustave do poljoprivrednih parcela, te su isti u vlasništvu županije. Krajnji korisnici sustava – poljoprivredna gospodarstva sudjeluju u troškovima rada i održavanja sustava putem naknade za navodnjavanje (fiksni troškovi – god/ha i varijabilni dio – po m3 utrošene vode).

 

Daljnje aktivnosti na pokretanju projekta ovise o interesu poljoprivrednih gospodarstava te Vas ovim putem pozivamo da svoj interes za navodnjavanje poljoprivrednih površina putem javnih sustava, iskažete najkasnije do 31. ožujka 2020. godine na jedan od sljedećih načina:

 

 

- unosom podataka u obrazac u prilogu i dostavom istoga putem pošte ili osobno na adresu: Karlovačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, 47000 Karlovac, A. Vraniczanya 4, ili na adresu elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  odnosno

 

 

- popunjavanjem obrasca ON LINE - ANKETA.

 

Ističemo da popunjavanjem/potpisom obrasca dajete izričitu privolu Karlovačkoj županiji da može poduzimati radnje vezane uz obradu navedenih osobnih podataka, a Karlovačka županija se obvezuje koristiti podatke samo u svrhu za koju su namijenjeni, uz poštivanje odredbi Zakona o zaštiti osobnih podataka. Popunjavanjem/potpisom obrasca potvrđujete da ste prethodno obaviješteni o namjeri korištenja osobnih podataka, te dajete privolu na takvu obradu.

 

Uključivanjem u projekt navodnjavanja dobivate mogućnost izgradnje potrebne infrastrukture za navodnjavanje do svoje poljoprivredne parcele i priliku za uspješniju proizvodnju, a iskaz interesa po ovome Pozivu preduvjet je za pripremu projekta navodnjavanja na vašem području. Detaljnije informacije o projekt možete potražiti ovdje.

 

Nakon utvrđivanja Vašeg interesa, Karlovačka županija definirati će potencijalne lokacije za izgradnju javnih sustava navodnjavanja, a koje udovoljavaju određenim kriterijima: površina lokacije veća od 50 ha (potvrdom krajnjih korisnika mora se potvrditi iskazani interes na minimum 70% poljoprivrednih površina unutar obuhvata svakog pojedinog sustava javnog navodnjavanja), pogodno tlo, te lako dostupna i kvalitetna voda.

 

Za dodatne informacije obratite nam se na broj telefona 047/666-265, te putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Unaprijed Vam zahvaljujemo na iskazanom interesu!

 

  • Poziv.pdf
    Filename: Poziv.pdf
    Size: 223.3 KB

Pretraži


Općini Ribnik su dodijeljena sredstva na temelju Natječaja za provedbu operacije 7.1.1. „Izrada planova za razvoj jedinica lokalne samouprave i naselja u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. godine za ulaganje u izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Cilj ovog Projekta je pozitivno utjecati na prostorni i gospodarski razvoj Općine Ribnik. Ukupan iznos prihvatljivog ulaganja unutar Izrade Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik iznosi 62.000,00 HRK. Stopa sufinanciranja koju je ostvarila Općina Ribnik je 100% od ukupno prihvatljivih troškova. Iznos sredstava potpore iz proračuna Europske unije iznosi 52.700,00 HRK koja sudjeluje sa 85% ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
 
Sredstava iz proračuna Republike Hrvatske iznose 9.300,00 HRK te sudjeluju sa 15% od ukupne vrijednosti potpore za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Ribnik.
PREUZMI: PDF dokument

KARTA OPĆINE RIBNIK