Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

Kombinirani kotao na drvo i pelete

Objavljeno: 13.03.2014

Općina Ribnik je tijekom 2011. godine uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije adaptirala stambeno poslovnu zgradu u Ribniku u kojoj je 2013. godine započela sa radom zdravstvena ambulanta.

Prilikom adaptacije napravljena je instalacija za centralno grijanje. Općina je kandidirala projekt „Stambeno poslovna zgrada – zdravstvena ambulanta u Ribnik“ pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije po Programu poticanja aktivnosti zajednice na energetsku učinkovitost. Cilj projekta je postići racionalno korištenje energije kroz obnovljive izvore energije uvođenjem sustava grijanja u adaptiranu zdravstvenu ambulantu ugradnjom kombiniranog kotla na drvo i pelete. Kotao je isporučen dana 21.12.2013. godine, a njegova instalacija izvršena je od strane ovlaštenog instalatera dana 31.12.2013. godine, tako da se sa grijanjem započelo 01.01.2014. godine. Od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dana 12.03.2014. godine izvršen je pregled objekta i sastavljeno je tehničko izvješće o pregledu projekta.

Općina Ribnik je zahvaljujući Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ugradnjom kombiniranog kotla na drvo i pelete, riješila problem grijanja poslovnog prostora u skladu s trendovima, normama i regulativom EU, a energent koji se koristi je domaći i iz obnovljivog izvora.

Ukupna vrijednost kotla sa troškom utovara, prijevoza i istovara iznosi sa PDV-om 27.833,75 kuna.

{gallery}novosti/2014/03/kombinirani-kotao-na-drvo-i-pelete{/gallery}