Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

Škola skijanja na “Beli”

Objavljeno: 10.02.2014

18 učenika OŠ Žakanje i PŠ Ribnik u petak su iskoristili povoljne sniježne uvjete i skijali u obližnjem Skijaškom centru „Bela“ kod Semiča u Sloveniji.

Školu skijanja besplatno su vodili učitelji skijanja Nikola i Alen Dolinar iz Lipnika kod Ribnika, a skijašku opremu također bez naknade posudio je Ski Klub „Roški medved“ koji vodi proslavljeni olimpijac i natjecatetelj u Svjetskom kupu Matjaž Vrhovnik. Općina Ribnik uključila se i snosila troškove puta i skijaške karte za učenike iz Ribnika.

Za pohvaliti je inicijativu ravnateljice OŠ Žakanje Vesne Hajsan Dolinar koja nekoliko godina zaredom podržava i organizira školu u prirodi na ovom skijalištu, te omogućuje brojnim osnovnoškolcima da uživaju u zimskim radostima, borave na svježem zraku i snijegu i uče skijašku tehniku.

„Ukoliko će biti dobre vremenske prilike, želimo nastaviti i dalje i izvesti cijeli osnovni tečaj iz skijanja, te se nadamo da će se uključiti još više učenika. Općina Ribnik snositi će sve troškove skijaške škole, a koristim priliku da se zahvalim Skijaškom centru Bela i Nikoli i Alenu Dolinar, učiteljima skijanja, koji su vodili tečaj na svesrdnoj pomoći“, rekao je načelnik Općine Ribnik Željko Car.

Nikola i Alen Dolinar, jedni od rijetkih Hrvata sa slovenskom licencom učitelja skijanja tim povodom su rekli: „ Zbog blizine i uređenosti skijaških staza na Beli, bilo bi nam veliko veselje da prenesemo svoje skijaško znanje i ostaloj djeci iz dječjih vrtića i škola sa karlovačkog područja. Raznolikost, uređenost i sigurnost skijaških staza omogućuje optimalne uvjete za učenje skijanja od početnika do zahtjevnih skijaša. Nadamo se da će zahladiti i da će uvjeti na stazama biti optimalni, a staze ponovno otvorene već slijedećeg vikenda“.

Svi zaintertesirani koje zanima skijanje na Beli neka se jave Nikoli Dolinaru na mob. 098 9572603.