Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

Obavijest o isplati sredstava za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče nastale u srpnju 2023. godine

Objavljeno: 02.04.2024

Obavještavaju se oštećenici koji su prijavili štete na obiteljskim i višestambenim neosiguranim objektima u vlasništvu fizičkih osoba na području općine Ribnik, kao posljedicu elementarne nepogode tuče koja je nastala u srpnju 2023. godine, da su sredstva pomoći odobrena iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, te će Općina Ribnik u narednom periodu vršiti isplatu.


Sukladno Odluci Županijske skupštine Karlovačke županije o kriterijima za dodjelu pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodne nepogode nastale u srpnju 2023. godine sredstva će se rasporediti:

  • - do 60% vrijednosti prijavljenih šteta za obiteljske i višestambene objekte te
  • - do 100% vrijednosti troškova koje su imale službe civilne zaštite za nužnu sanaciju stambenih objekata u vlasništvu fizičkih osoba i troškova skupljanja i zbrinjavanja otpada od sanacije šteta.

Za isplatu pomoći potrebno je popunjen i vlastoručno potpisan obrazac 1 -  „ZAHTJEV ZA DODJELU FINANCIJSKE POMOĆI ZA UBLAŽAVANJE I UKLANJANJE POSLJEDICA PRIRODNE NEPOGODE TUČE NA OBITELJSKIM I VIŠESTAMBENIM OBJEKTIMA“ dostaviti u Jedinstveni upravni odjel Općine Ribnik OSOBNO ILI POŠTOM PREPORUČENO na adresu OPĆINA RIBNIK, Ribnik 4/a, 47272 Ribnik.
Obrasci će se zaprimati u JUO Općine Ribnik počevši od datuma 08. travnja.


Uz obrazac potrebno je priložiti račune za troškove sanacije štete (nabavu materijala, troškovi izvođača) i fotografije iz kojih je vidljivo da je šteta sanirana.

Zahtjevi za dodjelu financijske pomoći zaprimati će se do  08.10.2024. godine.

Preuzmite ovdje: Obrazac 1- Zahtjev za dodjelu financijske pomoći

Odluka o kriterijima za dodjelu sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodne nepogode nastale u srpnju 2023. godine