Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

OBRAĆANJE NAČELNIKA

Objavljeno: 21.07.2023

 

Poštovani žitelji Općine Ribnik,

U ovoj teškoj situaciji koja je zadesila našu općinu, gdje su stradali gotovo svi stambeni i gospodarski objekti zbog prirodne nepogode uzrokovane tučom izražavam veliko žaljenje svima.

Pripadnici postrojba civilne zaštite djeluju na terenu već treći dan te su uloženi veliki napori kako bi se osigurale cerade za privremenu sanaciju krovišta stambenih objekata te se pružila pomoć na terenu. Zbog velikog broja intervencija raspoložive snage vatrogasaca uz sve napore trudili su se odraditi svaku intervenciju najbolje što mogu prema zatečenom stanju. Intervencije su se odrađivale putem zaprimanja prijava, te su prije svega imali prednost stambeni objekti. U ovoj situaciji razumljivo je da su ljudi puni emocija zbog stradavanja vlastite imovine i želje da spriječi daljnja devastacija te se pripadnici snaga civilne zaštite trude pomoći svim unesrećenima, no isto tako molimo sve ljude za razumijevanje obuhvata posla koju obavljaju. Dužnost civilne zaštite je opskrbiti stanovnike s osnovnim potrebama i improviziranim pokrovom(ceradom i folijom) te ukoliko vlasnici objekata nisu u mogućnosti postaviti pokrov sami, tu im se pruža pomoć vatrogasaca. Treba napomenuti da se tu radi o volonterima koji priskaču u pomoć u ovoj nepogodi te im se uvelike treba zahvaliti. Također treba se zahvaliti i pripadnicima HGSS-a na njihovoj pomoći kao i gospodarstvenicima krovopokrivačke djelatnosti koji su pružali pomoć jučerašnji dan na našem području.

Kao općina prikupljamo podatke da se proglasi elementarna nepogoda za naše područje kako bi se mogla kasnije zatražiti pomoć da se donekle nadoknaditi šteta svim stradalima, no u ovome trenutku nažalost za svoje objekte i za svoju imovinu svi vlasnici moraju skrbiti sami. Obavještavamo se vlasnike koji su krenuli u sanaciju svojih nekretnina da iste foto dokumentiraju, kako bi mogli podnijeti prijavu za naknadu štete ukoliko se proglasi elementarna nepogoda. Sve informacije o prijavi šteta bit će dostavljene naknadno na Internet stranicama Općine Ribnik i na oglasnim pločama.

Pozivam sve mještane općine koji su uspjeli sanirati svoje stambene i gospodarske objekte da pomognu ostalim mještanima koji nažalost nisu u mogućnosti sami sanirati štetu. Također upućujemo poruku svima da pomoću rodbine, prijatelja, poznanika i svih ostalih probate staviti objekte u funkcionalno stanje kako bi se spriječila daljnja šteta na objektima. U ovim trenutku potrebna nam je velika solidarnost.

Obavještavamo sve stanovnike da za sve potrebe za pomoć u privremenoj sanaciji krovišta stambenih objekata mogu se javiti vatrogascima na broj 193 ili direktno u prostorije općine Ribnik

Putem predstavnika medija, te sad i ovim putem pozivamo sve gospodarstvenike, ljude dobre volje i sve željene pomoći da pomognu mještanima Općine Ribnik kako u radu tako i materijalu koji ponajviše obuhvaća crijep.

Nadamo se kako ovakva nepogoda više nikad neće zadesiti naš kraj te da ćemo se brzo oporaviti od ovo katastrofalnog događaja koji nas je zadesio.